کد مطلب: 183507
هافينگتون پست: دوران يکه‌تازي آمريکا در خاورميانه به پايان رسيده است
تاریخ انتشار : 1394/08/16 09:02:23
نمایش : 1023
پايگاه اينترنتي هافينگتون پست در گزارشي به پايان دوران فرمانروايي آمريکا در خاورميانه پرداخت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هافينگتون پست در مقاله‌اي به قلم "ديويد اولالو" به انتقاد قدرت‌هاي غربي درمورد دخالت نظامي روسيه در بحران سوريه اشاره کرد و نوشت: درحاليکه مقامات آمريکايي مراتب اعتراض و نارضايتي خود را از حضور روسيه در سوريه ابراز مي‌کنند، همه از تحکيم روابط چين با ايران غافل شده‌اند. سفر قريب الوقوع "سان جيانگو،" درياسالار چين به ايران، اوضاع را تا حدي پيچيده کرده است.
 
اگر چين در مسير تحکيم روابط سياسي، نظامي و تجاري با ايران قدم بردارد و در اين راه برنامه‌ريزي کند، بدون شک سياست‌ خارجه واشينگتن حرفي براي گفتن نخواهد داشت و بدون شک نقش راهبردي خود در خاورميانه را از دست مي‌دهد. سفر اين مقام عالي رتبه چيني به ايران فقط به معني تغييرات ديپلماتيک در خاورميانه نيست؛ بلکه نشان مي‌دهد چين به عنوان يک قدرت نظامي درحال تغيير موازنه قدرت در جهان است. درياسالار جيانگو پيش از عزيمت به ايران اظهار داشت مايل به برقراري روابط نزديک با ايران است. سوالي که واشينگتن بايد از خود بپرسد اين است که افزايش حضور چين در خاورميانه چه نتايجي به دنبال خواهد داشت. آيا هدف چين از اين کار فقط تقويت روابط تجاري و بازرگاني با ايران است يا پکن به دنبال افزايش قدرت نظامي خود در خاورميانه است. پاسخ هر دو سوال مثبت است.  
 
در حوزه اقتصادي، مقامات چين معتقدند ايران به دليل دارا بودن ذخاير عظيم نفتي يک شريک تجاري ارزشمند محسوب مي‌شود که مي‌تواند موتور اقتصادي پين را به گردش درآورد. با امضاي توافق هسته‌اي ميان ايران و قدرتهاي 1+5، تحريم‌هاي اقتصادي و نفتي عليه اين کشور برداشته مي‌شود و چين فرصت مي‌کند بار ديگر به بزرگترين خريدار نفتي ايران تبديل شود. زمانيکه قانونگذاران آمريکايي مشغول بحث بر سر حفظ و يا لغو توافق هسته‌اي ايران هستند، چين و اغلب کشورهاي اروپايي بسترهاي مناسب اقتصادي براي ازسرگيري روابط با ايران را آماده مي‌کنند. شوراي فدرال سوئيس از وزارت اقتصاد اين کشور درخواست کرده است چشم‌انداز جديدي براي برقراري روابط تجاري با ايران ترسيم کند. استقبال چين از ايجاد روابط نزديک تجاري با ايران، نقش بسيار مهمي در به نتيجه رسيدن توافق هسته‌اي اين کشور داشت و ديگر شرکاي اروپايي را نيز به برقراري هرچه سريعتر روابط اقتصادي با تهران تشويق کرد.
 
به دنبال برگزاري رزمايش مشترک دريايي ايران و چين در آب‌هاي بندرعباس که سال گذشته با موفقيت به انجام رسيد، درياسالار چيني ابراز اميدواري کرد در آينده نيز اين همکاري‌ها ادامه يابد و شرايط تقويت هرچه بيشتر آن فراهم شود. "حسين دهقان،" وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران، نيز از همکاري‌هاي نظامي دو کشور استقبال کرد و اظهار داشت: توسعه همکاري‌هاي نظامي ايران و چين موجب تحکيم ثبات و امنيت در منطقه و غرب آسيا خواهد شد.
 
به موجب توافق‌هاي صورت گرفته ميان ايران و چين، ناوهاي چيني اجازه يافتند در تنگه هرمز مستقر شوند. اين گذرگاه مسيري بين المللي براي انتقال نفت به ديگر نقاط جهان است و آمريکا سالهاي زيادي تلاش کرد تنگه هرمز را از حضور نظاميان خارجي خالي نگه دارد تا درگيري در اين آبراه مهم و حياتي بوجود نيايد؛ اما حالا چين بدون هيچ درگيري و با اجازه رسمي ايران در اين منطقه مستقر خواهد شد. طبيعي است در اين شرايط آمريکا کم کم به حاشيه رانده مي‌شود و ديگر نمي‌تواند ايفاگر نقش کليدي در منطقه استراتژيک خاورميانه باشد.
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html